La vida a l'entorn dels productes naturals (i molt més), consells, notícies, curiositats. Digues la teva!


dimarts, 25 de setembre del 2018

L'evolució de la teoria de l'evolució

La troballa d'un fòssil avança l'aparició dels animals en milions d'anys.



Resumim una notícia llegida a Cosmos Magazine que situa l'aparició de la vida animal 556 milions d'anys abans del que es pensava.

Científics de l'ANU (The Australian National University) han descobert molècules de greixos en un antic fòssil que confirmen l'animal com el més antic en el registre geològic i que va viure a la Terra fa 558 milions d'anys.

L'estranya criatura anomenada Dickinsonia, podia créixer fins a 1,4 metres de llargada i tenia forma ovalada amb segments al llarg del cos, era part de l'Ediacara Biota que va viure a la Terra 20 milions d'anys abans de l'explosió cambriana de la vida animal moderna.

Un estudi publicat a la revista Science confirma que una espècie fòssil misteriosa i molt debatuda, anomenada Dicksonia, era inequívocament un animal i no un liquen antic o una ameba gegant tal com havien suggerit anàlisis anteriors.

El descobriment, que els investigadors han anomenat "el Sant Grial de la paleontologia", es va fer després del descobriment per part d'Ilya Bobrovskiy de la Universitat Nacional d'Austràlia, d'un fòssil de Dicksonia molt ben conservat, prop del mar Blanc al nord-oest de Rússia.

La Dicksonia data del període Ediacaran, que precedeix l'anomenada "explosió cambriana" en 20 milions d'anys. Va ser durant el període cambrià que es creia que es van produir animals complexos, com ara cucs i mol·luscs.

El fòssil, exquisidament conservat, encara contenia molècules de greix que van poder ser aïllades i identificades de forma concloent com a colesterol, un tipus de greix que només es troba en animals.

La nova anàlisi demostra que ja hi havia una vida diferent de la de les plantes, els fongs i els bacteris unicel·lulars.

És una troballa que reescriurà la història antiga de la vida.

"Les molècules de greixos fòssils que hem trobat demostren que els animals eren grans i abundants fa 558 milions d'anys, milions d'anys abans del que es pensava", explica el coautor Jochen Brocks.

"El greix fòssil ara confirma la Dickinsonia com el fòssil animal més antic conegut, resolent un misteri de dècades".



Per saber-ne més:
La notícia a Cosmos Magazine
La notícia a l' Australian National University


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per comentar.