La vida a l'entorn dels productes naturals (i molt més), consells, notícies, curiositats. Digues la teva!


dimecres, 29 de març del 2017

El Castanyer dels Cent Cavalls


Foto: LuckyLisp

En el vessant est de la muntanya Etna a Sicília, a la carretera de Linguaglossa prop de la petita localitat de Sant'Alfio, viu el Castanyer dels Cent Cavalls (en sicilià Castagnu dê Centu Cavaddi).

Fa 22 metres d'altura per 22 metres de perímetre de tronc. Amb més de 2.000 anys d'antiguitat, està considerat el castanyer més gran d'Italia així com l'arbre més antic i més gran d'Europa.

Aquesta bellesa gegant té el rècord mundial Guinness de l'arbre amb el perímetre més gran del món, però aquest guardó està basat en un mesurament del 1780 que li atorgava una circunferencia de 57.9 metres i que no contemplava la divisió del seu tronc en tres parts. Actualment, aquest títol recau sobre l'Arbre del Tule de Oaxaca (Mèxic), tot i que els diversos troncs del castanyer comparteixen les mateixes arrels.

Una llegenda assegura que Juana de Trastámara, Infanta d'Aragó i Reina de Nàpols acompanyada d'un centenar de cavallers, va ser sorpresa per una forta tempesta durant un viatge a l'Etna. Es diu que la companyia al complet es va refugiar sota l'arbre. D'aquí en ve el nom.


Pintura de Jean-Pierre Houël (1735-1813)


Imatge: Popular Science Monthly Volume 3

Més informació:
Il Castagno dei Cento Cavalli [Sicilia Bella]
Castaño de los cien caballos [Wikipedia]

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per comentar.