La vida a l'entorn dels productes naturals (i molt més), consells, notícies, curiositats. Digues la teva!


dijous, 23 de maig del 2019

La mainadera-fotògrafa

"Bé, suposo que res ha de durar per sempre. Hem de donar lloc a altres persones. És una roda. S'ha d'aconseguir, cal anar fins al final. I llavors algú té la mateixa oportunitat d'anar fins al final i així successivament". - Vivian Maier


Nord-americana d'origen francès i austro-hongarès, La mainadera Vivian Maier (Nova York,1-2-1926 – Chicago, 21-4-2009) va documentar tota una època, la segona meitat del segle XX, amb les seves fotografies.

Quan la feina li ho permetia, Vivian es dedicava a la seva passió; fer fotos. Les desava a casa seva i no van arribar a ser publicades en vida de l'autora. Va arribar a emmagatzemar més de 100.000 negatius. Avui podem veure la seva magna producció fotogràfica, a més de tot un seguit de pel·lícules documentals i enregistraments d'àudio casolans de la cuidadora-fotògrafa.

Recentment, el president de la societat històrica local del costat nord-oest de Chicago, John Maloof compra una caixa de negatius amb imatges de Chicago als anys 60 en una subhasta; li costa uns 400 dòlars.

Aquesta troballa obre una porta mediàtica a la feina desenvolupada per la fotògrafa aficionada.
Les imatges són vistes a través de les xarxes socials per milions de persones i posa el nom de Vivian Maier a la llista dels grans artistes de la fotografia.

El món descobreix una obra coherent, exhaustiva i tècnicament perfecte de la dona que havia romàs en l'anonimat. Les fotografies de Vivian estan orientades cap a la documentació. La majoria representen imatges quotidianes de la vida al carrer de les grans ciutats i dels diversos indrets del món que ella havia visitat.

Us proposem una petita mostra de l'elegància, el sentit de l'oportunitat, la precisió en els enquadraments i la visió personal d'una dona moguda per una gran curiositat, un enorme afany de coneixement i una tenacitat dignes d'admiració.

Esperem que us agradi i us recomanem una visita a la pàgina dedicada a aquesta fotògrafa que ha sorprès tothom.



















Totes les imatges procedeixen de la pàgina vivianmaier.com



Vídeos sobre Vivian Maier:






Enllaços:
Web dedicada a Vivian Maier
Vivian Maier [Viquipèdia]

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per comentar.