La vida a l'entorn dels productes naturals (i molt més), consells, notícies, curiositats. Digues la teva!
dijous, 25 de juny del 2020
Els núvols passegen per La Vall
La boira és un fenomen meteorològic que patim o gaudim sovint a les nostres terres.
Com és ben sabut, la boira es forma amb l'evaporació de la humitat a la superfície. La manca de vent impedeix que les petites gotes d'aigua s'escampin en l'aire. Això passa a les valls i les conques, protegides per l'entorn muntanyós, les valls romanen més temps cobertes per la boira. Amb La Vall als nostres peus, sovint la veiem coberta de núvols que van desapareixent a mesura que el sol s'escalfa o quan bufa el vent.
Els que treballem amb productes destinats al consum alimentari, sovint parlem de les propietats organolèptiques; parlem de les característiques físiques que té un determinat producte, en el nostre cas, la mel, l'oli, el safrà, tal com les podem percebre des dels sentits: el sabor, la textura, l'aroma, el color... La boira, tot i que no la podem tastar, també ens entra pels sentits, la podem percebre amb la mirada, mentre ens oculta tot allò que hi ha davant nostre i embolcalla al paisatge amb un halo de misteri, i la podem percebre al tacte, quan a través de la pell ens encomana de la humitat freda de l'ambient.
Els que vivim entre boires, també estimem la boira.
Etiquetes de comentaris:
Apicultura,
Ecologia,
Natura,
Sant Miquel
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Moltes gràcies per comentar.