La vida a l'entorn dels productes naturals (i molt més), consells, notícies, curiositats. Digues la teva!


dimarts, 7 de juliol del 2020

Les set noves meravelles del món

Tal dia com avui de l'any 2007, a Lisboa (Portugal), es triaven les set meravelles del món modern a través d'un concurs (New 7 wonders) públic i internacional realitzat per una empresa privada suïssa (la New Open World Corporation).
Hi havia 75 candidates, entre les quals 8 eren espanyoles: la Giralda, l'Alhambra, Santiago de Compostela, el temple de la Sagrada Família, la Mesquita de Còrdova, El Museo Guggenheim, el Palacio Real de Madrid i l'Aqüeducte de Segòvia. Lamentablement no va resultar guanyadora cap d'elles.
Va haver-hi més de cent milions de votacions que es realitzaven per internet i SMS. El resultat va ser el següent:

Chichén Itzá (Mèxic)
El Temple de Kukulcán (serp emplomada) situat a Chichén Itzá va ser reconegut com una de les set meravelles del món modern.
El nom de Chichén Itzá podria traduir-se com "la boca del pou dels bruixots d'aigua". És un vestigi important de la civilització maia que va consistir en una ciutat (o centre cerimonial) que va passar per diverses fases de construcció a causa dels diferents pobles que la van ocupar.


Foto: Manuel de Corselas [Wikimedia Commons]


El Colosseu de Roma (Itàlia)
També conegut com l'Amfiteatre Flavio, es va construir en el S. I durant l'època de l'Imperi Romà. Aquí tenien lloc lluites de gladiadors i altres espectacles públics.


Foto: Aaron Logan [Wikimedia Commons]


El Crist Redemptor de Rio de Janeiro (el Brasil)
Crist del Corcovado, és una grandiosa estàtua de Jesucrist amb els braços oberts mostrant la ciutat de Rio de Janeiro. Té una altura de 30,1 metres sobre una base de 8 m.
És considerada l'estàtua "Art déco" més gran del món.


Foto: Artyominc [Wikimedia Commons]


La Gran Muralla Xinesa
És una antiga fortificació construïda per a protegir la frontera nord de l'Imperi Xinès davant els atacs dels nòmades xiongnu de Mongòlia i Manchuria.
Es calcula que té uns 21.200 km i de mitjana de 6 a 7 m d'alt i de 4 a 5 m d'ample. Actualment només se'n conserva el 30%.


Foto: Severin.stalder [Wikimedia Commons]


Machu Picchu (el Perú)
És el nom que se li dóna a un antic poblat inca andí (en quítxua "Muntanya vella") considerat una obra mestra de l'arquitectura i l'enginyeria.


Foto: W. Bulach [Wikimedia Commons]


Petra (Jordània)
El seu nom prové del grec i significa "Pedra". És una ciutat excavada i esculpida en la pedra. Les restes més cèlebres són els edificis coneguts com el Khazneh (el Tresor) i el Deir (el Monestir).


Foto: W. Bulach [Wikimedia Commons]


Taj Mahal (l'Índia) 
És un monument funerari construït a Agra per l'emperador musulmà Shah Jahan en honor de la seva esposa favorita Mumtaz Mahal que va morir en el part del seu catorzè fill.
El mausoleu cobert per la cúpula de marbre blanc és la part més coneguda però el Taj Mahal és un conjunt emmurallat d'edificis que ocupa 17 hectàrees i que també inclou una gran mesquita, una casa de convidats i jardins.


Foto: Architguptaaviatorflight [Wikimedia Commons]


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per comentar.