La vida a l'entorn dels productes naturals (i molt més), consells, notícies, curiositats. Digues la teva!


dimecres, 21 d’octubre del 2020

Aigüestortes i Estany de Sant Maurici


Estany Tort de Peguera. Foto: Contraix [Wikimedia Commons]


El 21 d'octubre de 1955, el Ministeri d'Agricultura va declarar parc nacional l'espai natural pirinenc d'Aigüestortes i l'Estany de Sant Maurici. 

Situat entre les comarques de l'Alta Ribagorça, el Pallars Sobirà, la Vall d'Aran i el Pallars Jussà i amb una extensió inicial de 9.851 ha, Aigüestortes i Estany de Sant Maurici fou el cinquè parc nacional d'Espanya i el segon dels Pirineus després del Parc Nacional d'Ordesa i Mont Perdut. Actualment compta amb 40.852 ha de superfície. 

El parc natural d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici és un dels destins turístics més visitats de Catalunya i té un gran valor biològic. Els grans desnivells que presenta originen diferents ecosistemes: prats, cultius i boscos caducifolis en les cotes més baixes, boscos de fulla perenne en les cotes mitjanes, i prats i roques d'alta muntanya en les cotes més altes. Atès que, des de fa anys, ha estat un espai protegit i que és relativament inaccessible, ha pogut preservar una gran biodiversitat de flora i fauna en estat salvatge. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per comentar.