La vida a l'entorn dels productes naturals (i molt més), consells, notícies, curiositats. Digues la teva!


dimarts, 19 de juliol del 2022

EL PARC NACIONAL SAGARMATHA

Imatge: Sushan116 

Tal dia com avui de 1976, al Nepal, es crea el Parc Nacional Sagarmatha que en sànscrit significa "mare de l'univers". És Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO i abasta part de l'Himàlaia i la meitat sud de la Muntanya Everest.

És un paisatge de glaceres, valls profundes i grandiosos massissos muntanyencs rematats pel pic més alt del món, l'Everest (8.848 m).

La major part de l'àrea del parc és molt accidentada i escarpada, amb terrasses tallades per cabalosos rius i glaceres. A diferència d'altres parcs, aquest es pot dividir en quatre zones climàtiques a causa de les seves altituds.

La vegetació a les zones més baixes del parc està composta per boscos de pi i avet, mentre que l'avet, el ginebre, el bedoll i el rododendre, matolls i comunitats de plantes alpines són comunes a major altitud.

Aquest parc alberga espècies animals poc habituals com la pantera de les neus i l'ós panda vermell de l'Himàlaia, el cérvol mesquer de ventre blanc, la marta, la pica, el monal de l'Himàlaia, el faisà sagnant...

La presència dels xerpes afegeix interès a aquest parc per ser una cultura única i una fisiologia particular per la qual utilitzen l'oxigen d'una manera més eficient que les persones que viuen a nivell de la mar; es deu a una mutació genètica avantatjosa conferint-los un metabolisme únic.


Imatge: Sushan116 


Imatge: Pravin Mishra 


Imatge: Nirojsedhai 


Imatge: Gerd Eichmann 


Imatge: Niklassletteland 


Imatge: Goutam1962 


Imatge: Nirojsedhai 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per comentar.