La vida a l'entorn dels productes naturals (i molt més), consells, notícies, curiositats. Digues la teva!


dimarts, 15 de març del 2016

Mel de romaní

El romaní o romer (Rosmarinus officinalis) és una planta que creix a tot el litoral mediterrani, sobre terrenys calcaris de la costa a nivell de mar i en zones de l'interior fins als 3.500 metres d'altitud. Acostuma a anar associat amb altres tipus de vegetació: caducifolis, farigoles, ravenisses, etc.
És molt utilitzat com a condiment tradicional de la cuina mediterrània i també com a remei degut a les seves propietats farmacològiques.
El pol·len de les seves flors és d'una qualitat extraordinària.


La nostra mel de romaní és conreada en els terrenys del litoral mediterrani i en algunes zones interiors de Catalunya i Aragó, entre matolls amb un clar domini del romaní, acompanyat d’altres plantes.
Les arnes es conreen a principis de primavera, després de la floració del romaní i abans que comenci la gran floració dels prats i de la resta de les plantes del matoll, més tardanes. D’aquesta manera s’aconsegueix separar aquesta mel tan especial, la més mediterrània i una de les més preuades. L'envasat en fred permet conservar-ne totes les característiques que la fan tan especial.
Aquesta mel es distingeix pel seu color molt clar, pel seu aroma floral amb marcades notes típi
ques del romaní, i un clar i rotund gust dolç.
Està considerada un excel·lent digestiu i té propietats antisèptiques, expectorants i cicatritzants.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per comentar.