La vida a l'entorn dels productes naturals (i molt més), consells, notícies, curiositats. Digues la teva!


dilluns, 22 d’agost del 2016

L'artista de la màquina d'escriure

Paul Smith va néixer el 1921 a Filadèlfia, Pennsilvània. Patia de paràlisi cerebral espàstica severa.El que coneixiem com a paràlisi cerebral espàstica és un conjunt de trastorns que afecten el desenvolupament de la psicomotricitat. Aquests trastorns causen una limitació de l'activitat de la persona i estan sovint acompanyats de problemes sensitius, cognitius, de comunicació i percepció, i en algunes ocasions, de trastorns del comportament.
Aquestes lesions cerebrals ocorren des del període fetal fins a l'edat de 3 anys.


Vista de la ciutat de Philadelphia

Degut a la manca de control motor del rostre i les mans, Paul, era totalment depenent. No podia expressar-se ni assistir a l'escola.La Mona Lisa

Un bon dia, als 12 anys, va arribar a les seves mans una màquina d'escriure que uns veïns havien llençat. A partir d'aquest moment, la vida de Paul Smith va fer un tomb inesperat. Va aprendre a fer servir la màquina. Utilitzava una mà per sostenir l'altra i prémer la tecla desitjada. A partir dels 15 anys d'edat, va anar refinant la seva tècnica de manera constant. Smith va descobrir que la màquina no només li era útil per comunicar-se, també funcionava com a eina per l'expressió artística.
Amb constància i molta paciència, Paul va aprendre a dibuixar movent el paper sobre el carro de la màquina. Pressionant amb el dit sobre la cinta, feia degradats que donàven als dibuixos un nou aire.
Feia servir només 11 tecles: ! @ # $ % ^ & * ( ) _
Amb les cintes de colors va poder ampliar la seva creativitat.


La seva amiga Mary.


Molí vell

Les imatges que reproduïm dónen una idea del seu talent i de la seva habilitat.
Malgrat que, en nèixer, els metges li van pronosticar una vida curta, Paul Smith va morir als 85 anys.
Una història d'èxit i de superació personal.Enllaços:
Pàgina de Facebook dedicada a Paul Smith
Paul Smith a Cerebralpalsy.org


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per comentar.