La vida a l'entorn dels productes naturals (i molt més), consells, notícies, curiositats. Digues la teva!


dilluns, 24 d’octubre del 2016

I am a Catalan


Retrat de Pau Casals fet per Ramon Casas. Imatge: Museu Nacional d'Art de Catalunya

Avui fa 45 anys que Pau Casals va dirigir un concert a la seu de l'ONU a Nova York amb motiu de l'estrena del nou “Himne de les Nacions Unides” (conegut com a Himne de la Pau), compost pel mateix Casals amb lletra del poeta britànic W.H. Auden.

El secretari general de les Nacions Unides, U Thant, li va lliurar la Medalla de la Pau, en reconeixement a l'actitud de Pau Casals en defensa de la pau, els Drets humans i la identitat dels pobles,
Pau Casals va agraïr la distinció amb un discurs en el qual va pronunciar la frase emblemàtica "I am a Catalan" que s'ha convertit en símbol d'un dels testimonis més impressionants de la seva dimensió humana.

"Sóc català. Catalunya va tenir el primer parlament democràtic molt abans que Anglaterra. I fou al meu país on van existir les primeres nacions unides. En aquell temps —segle onzè— van reunir-se a Toluges, avui França, per parlar de la pau, perquè els catalans d'aquell temps ja estaven en contra de la guerra" — Pau Casals



El programa de TV3, Polònia, proposava fa cinc anys, una paròdia del moment en el qual Pau Casals es disposa a interpretar El cant delss ocells, amb un seguit de gags iconoclastes, irreverents i absurds, algun dels quals fa petar de riure.



Enllaços:
Fundació Pau Casals
I am a Catalan [Viquipèdia]
Pau Casals i Defilló [Viquipèdia]

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per comentar.