La vida a l'entorn dels productes naturals (i molt més), consells, notícies, curiositats. Digues la teva!


dijous, 16 de març del 2017

L'oli d'oliva i la fibromialgia


Imatge: David Perez [Wikimedia Commons]

Un estudi publicat en la revista Biological Research Nursing, mostra que el consum d'oli d'oliva verge extra ecològic, ric en antioxidants, disminueix tant l'oxidació de lípids com la de proteïnes i ADN en pacients amb fibromiàlgia (FM).
L'objectiu d'aquest estudi va ser investigar l'efecte de l'oli d'oliva sobre l'estrès oxidatiu i els paràmetres relacionats amb la salut en FM.
Com que està demostrat que l'oli d'oliva és un poderós antioxidant, també pot ser eficaç en el tractament contra l'estrès oxidatiu associat amb diverses malalties com la FM.
Les pacients que van consumir l'oli d'oliva van millorar la seva simptomatologia, tant en la capacitat funcional per la realització d'activitats quotidianes com en l'estat de salut mental percebut.
La fibromiàlgia és una malaltia crònica que imposa limitacions físiques, psicològiques i socials. Aquest estudi pot suposar un gran pas en el tractament de pacients amb FM.

L'estudi a estat dut a terme per un equip multidisciplinari format per investigadors de la Universidad de Jaén (UJA) i la Universidad de Granada (UGR) i ha rebut el primer premi de recerca que atorga la Sociedad Andaluza de Nutrición y Dietética (Sancyd) en la categoria de millor article realitzat durant l'any passat per professionals sanitaris andalusos.

L'estudi publicat a Biological Research Nursing

Vist a:
20 minutos



L'oli de l'Àvia:
http://aviaclementina.cat/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per comentar.