La vida a l'entorn dels productes naturals (i molt més), consells, notícies, curiositats. Digues la teva!


dijous, 29 de juny del 2017

El noi que vol fer fora el plàstic dels oceans

Un dels grans problemes que genera l'activitat humana en l'entorn natural, és el produït per l'abandó d'objectes de plàstic. El medi marí es veu especialment perjudicat per aquesta activitat. Els objectes de plàstic que arriben als mars i oceans, suposen un risc molt elevat per als ecosistemes marins.

Boyan Slat (1994) és un inventor i empresari holandès. Crea tecnologies que ajudin a resoldre problemes socials.
És el fundador i director general de The Ocean Cleanup, que desenvolupa sistemes avançats per eliminar el plàstic dels oceans del món.


Imatge: Erwin Zwart/The Ocean Cleanup

Boyan ha ideat un sistema que concentra el plàstic, impulsat pels corrents oceànics, reduint el temps de neteja d'altres sistemes antics però presents fins fa pocs anys. Al febrer de 2013 va abandonar els estudis d'Enginyeria Aeroespacial per iniciar The Ocean Cleanup.
El primer prototip de neteja es va implementar el juny de 2016, i The Ocean Cleanup es prepara per llançar el primer sistema pilot de treball a finals de 2017.

Boyan Slat és el receptor més jove del major reconeixement mediambiental de l'ONU: Campió de la Terra. Juntament amb el seu projecte The Ocean Cleanup, ha rebut, a més, nombrosos premis i reconeixements a la seva tasca per part d'importants entitats internacionals.

[extracte de la seva pàgina web]


Imatge: Erwin Zwart/The Ocean Cleanup


Imatge: Erwin Zwart/The Ocean Cleanup


Imatge: Erwin Zwart/The Ocean Cleanup


Web de The Ocean Cleanup

Vist a Ecocosas

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per comentar.