La vida a l'entorn dels productes naturals (i molt més), consells, notícies, curiositats. Digues la teva!


dimecres, 9 de maig del 2018

BLAT DE MORO MULTICOLOR

Avui ens fem ressò d'un article publicat a la pàgina My Modern Met

Hem adaptat l'article perquè ens ha semblat molt interessant aquest projecte de conservació de llavors. Com a artesans compromesos amb els mètodes tradicionals, amb la sostenibilitat dels processos productius i amb la necessitat de fomentar l'ús i el consum dels productes de proximitat; notícies com la que avui reproduïm, ens arrenquen un somriure satisfet.



La natura sovint ens sorprèn amb les moltes coses extraordinàries que ens ofereix. Els grans de blat de moro amb els colors de l’arc de Sant Martí, tenen més aspecte de petites pedres precioses que no pas d’un aliment. Aquest blat de moro multicolor és natural i és el resultat de l'agricultura heretada d’antigues tradicions i de la sembra selectiva.
La història va començar amb un camperol d’Oklahoma anomenat Carl Barnes. Mig cheroqui, va començar a cultivar velles  varietats de blat de moro com una forma de tornar a connectar amb les seves arrels. Va seleccionar llavors de blat de moro oblidades quan les tribus indígenes, es van traslladar a l'actual Oklahoma, el 1800.
Barnes va compartir i intercanviar les llavors de blat de moro amb la gent, mentre anava seleccionant i plantant llavors de les varietats més colorides.
Així va néixer el blat de moro “arc de Sant Martí”, meravellós, però la cosa no acaba aquí. El 1994, Greg Schoen, entusiasmat amb aquells colors, en va plantar algunes llavors al costat de les varietats tradicionals de color groc. Aquesta barreja va aportar nous i emocionants híbrids.
Igual que Barnes, Schoen va intercanviar les llavors amb d’altres agricultors, un d'ells, Bill McDorman, propietari d’una companyia d'Arizona anomenada Seed Trust. Ara és el director executiu de Native Seeds. Una organització sense ànim de lucre que té com a finalitat cercar, trobar, protegir i preservar les llavors del sud-oest americà, de manera que els cultius es puguin adaptar les terres àrides i beneficiar tots els pobles de la zona.
Si us animeu a cultivar blat de moro multicolor, podeu comprar les llavors en línia: https://www.nativeseeds.org/


Totes de totes les fotos que es mostren aquí han estat seleccionades de la pàgina comunitària de Facebook: Glass Gem Corn @glassgemcorn



Vist a:
My Modern Met

Enllaços:
Bloc de Native Seeds
Native Seeds a Facebook
Native Seeds a Twitter



1 comentari:

Moltes gràcies per comentar.