La vida a l'entorn dels productes naturals (i molt més), consells, notícies, curiositats. Digues la teva!


dimecres, 15 de gener del 2020

Els petits pops adorables



Amb una coloració que va del vermell fosc fins a la gairebé total transparència, passant per tota mena de grocs i taronges, i una grandària màxima de 20 centímetres de longitud, el gènere Opisthoteuthis inclou diverses espècies de petits pops de cos gelatinós que s'estén com un paraigua.

Quan la investigadora Stephanie Bush, becària postdoctoral de l'institut de recerca de l'aquari de Monterey (Monterey Bay Aquarium Research Institute, MBARI). va haver de posar-li un nom científic al descobriment d'un exemplar encara no classificat, es va plantejar anomenar-lo "adorabilis". Finalment la nova espècie s'ha acabat dient Opisthoteuthis californiana.

Els ulls tan grossos, les petites aletes que semblen unes orelles rodonetes, el seu cos grassonet i flonjo, els moviments suaus... va inspirar el personatge Pearl, el petit pop rosa, de la pel·lícula de Disney/Pixar "Buscant a Nemo".


Opisthoteuthis californiana. Foto: Ed Bowlby, NOAA/OAR [Wikimedia Commons]


Opisthoteuthis agassizii. Foto: NOAA Ocean Exploration & Research [Wikimedia Commons]


Opisthoteuthis sp. Foto: Rhinopias [Wikimedia Commons]

Els opisthoteuthis estan encara poc estudiats.
S'alimenten de petits peixos i crustacis planctònics. Neden movent les aletes, prement els tentacles palmats, empenyent l'aigua a través de l'embut, o de les tres maneres alhora.
Els adults es mouen entre els 500 i els 1.500 metres de profunditat, mentre que les larves es poden localitzar a 200 metres.
Exemplars de l'espècie Opisthoteuthis californiana ha estat vista a les costes de Califòrnia. També al Japó i​ des del mar de Bering fins al mar d'Okhotsk.








Enllaç:
Finding Opisthoteuthis [Monterey Bay Aquarium Research Institute]

Per saber-ne més:
Opisthoteuthis [The Tree of Life Web Project (ToL)]


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per comentar.