La vida a l'entorn dels productes naturals (i molt més), consells, notícies, curiositats. Digues la teva!


dimecres, 3 de juny del 2020

El bon ús de la rentadora

La rentadora és una d'aquelles eines que figuren entre les "imprescindibles" a les nostres llars.
La utilitzem sovint i, empesos per la rutina quotidiana (la gran tirana de les nostres vides), sovint també, acabem per no posar massa atenció al que estem fent. Les presses, la necessitat de tenir la roba neta, ens fan oblidar algunes normes que el sentit comú (i els fabricants) recomanen.


Imatge: BSGStudio

Omplir molt la rentadora
Quan posem massa roba dins la rentadora, estem impedint que quedi l'espai suficient entre les peces i l'aigua i el sabó no arriben a tot arreu i la roba no quedi prou neta. És important que sempre quedi un espai buit dins el tambor per tal que, en rodar, les peces freguin entre elles. Les nostres rentadores tenen diferents programes, si tenim poca roba per a rentar, podem utilitzar programes de mitja càrrega.

Massa sabó
Posar més sabó de la quanta, no significa que la roba vagi a sortir més neta. L'excés de detergent pot ser un error en el qual és fàcil incórrer.
El detergent produeix molta escuma i l'excés d'escuma evita que el detergent arribi a tots els racons, algunes parts de la nostra bugada, com els colls o els punys de les camises quedaran mal rentades.

No separar la roba.
Posar a la rentadora, d'una banda, la roba de color i d'altra banda, la blanca, ens evitarà més d'un disgust. És fàcil que, especialment les peces noves de colors forts, deixin anar una mica de tint, perjudicant les peces més clares.
Si podem, també és aconsellable rentar la llana amb llana, el cotó amb cotó, les tovalloles amb tovalloles, etc. Cada tipus de tela té el seu programa específic.

L'aigua freda
Rentar-ho tot amb aigua freda, encara que ens pugui semblar que estem estalviant, no és convenient. Hi ha peces que hem de rentar a temperatures més altes perquè quedin realment netes. És el cas dels llençols o les tovalloles que contenen bacteris que resisteixen l'aigua freda. Els greixos es dissolen més fàcilment amb aigua calenta.

Les butxaques!
Per més que insistim, sempre hi ha algú a casa que oblida buidar les butxaques abans de posar la roba bruta al cistell. Quan fem una bugada, és aconsellable revisar les butxaques. Un mocador de paper es pot desfer i repartir petits trossets de cel·lulosa per tota la rentadora!

Les etiquetes
Les etiquetes interiors de les peces ens molesten, acostumem a tallar-les perquè no volem passar el dia sentint aquestes picors desagradables. Però aquestes etiquetes contenen informació important sobre els materials dels quals estan composts les peces i sobre la forma correcta de rentar-les. Abans de tallar-les hem de llegir-les i, si som oblidadissos, prendre nota.

Massa suavitzant
La roba fa bona olor i queda molt suau, ens agrada posar-hi suavitzant. Hem de tenir en compte que el suavitzant redueix la capacitat de la roba per a absorbir la humitat i, en conseqüència, el sabó dissolt en l'aigua. És important posar la quantitat justa en el compartiment de la rentadora perquè el suavitzant no entri al principi del cicle de la rentada.

Cremallera oberta!
Les cremalleres s'han de tancar sempre abans de posar-les a la màquina perquè les dents de la cremallera poden enganxar-se en altres peces de la bugada i fer-les malbé.
El tambor de la rentadora també ho agrairà.

I els botons?
Els botons, al contrari del que hem de fer amb les cremalleres, han d'estar descordats durant la rentada. Si estan cordats poden estar sotmesos a pressions que els acabin arrencant de la peça o que la tela s'estiregassi i acabi estripant-se.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per comentar.