La vida a l'entorn dels productes naturals (i molt més), consells, notícies, curiositats. Digues la teva!


dimarts, 21 de juliol del 2020

L'esperit de les plantes



Per als éssers humans, resulta difícil pensar en les plantes com a éssers intel·ligents.
Fins i tot, quan un ésser humà entra en coma, diem que ha entrat en "estat vegetatiu", una condició clínica en què la persona no dóna cap signe evident de consciència i sembla incapaç d'interactuar amb els altres o de reaccionar a estímuls adequats.
Considerem que les plantes són éssers vius, com nosaltres, perquè creixen, evolucionen i moren, però tendim a pensar que un ésser que no es desplaça, que roman sempre en el mateix lloc, aferrat a terra, no necessita un cervell per a pensar.
Molts estudis científics apunten cap a l'evidència de pensament intel·ligent en les plantes.
Ara sabem que les plantes també perceben el temps i l'espai però ho fan d'una manera diferent de la nostra. Segons sembla, el cervell de les plantes es troba a les arrels. A través de les arrels, les plantes creen la seva xarxa de comunicació, una "Wood Wide Web", una mena d'Internet dels arbres. Això els permet desenvolupar una intel·ligència col·lectiva. Gràcies a les seves arrels, els arbres poden comunicar-se entre ells i intercanviar informacions.
Les espècies vegetals solen concentrar les seves funcions cognitives sota terra, i són activades per uns pèls diminuts que hi ha a cadascuna de les arrels. És l'univers neuronal de les plantes. Les plantes poden escoltar i recordar.
Encara queda molt per esbrinar sobre les principals funcions i capacitats de la intel·ligència vegetal. Potser la intel·ligència no depèn únicament de tenir un cervell i, potser hi pot haver una intel·ligència diferent.

Avui us proposem aquest documental fascinant que ens aporta noves visions del món natural.

L'esperit de les plantes


Stefano Mancuso: ¡Ya no dudarás de la inteligencia de las plantas!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per comentar.