La vida a l'entorn dels productes naturals (i molt més), consells, notícies, curiositats. Digues la teva!


dijous, 12 de maig del 2022

MILA

El curtmetratge dedicat als nens que pateixen les conseqüències de la guerra.

Just quan semblava que veiem una llum al final del túnel pandèmic i ja començàvem a pensar en una raonable millora de l'economia i en la tornada a una relativament estable vella realitat, ens topem amb un altre tsunami convulsiu: la invasió de Rússia a Ucraïna, un conflicte militar a les portes d'Europa.
Els centenars de milers de refugiats fugint d'una guerra cruel i inútil, com totes les guerres. Les escenes de tancs assetjant ciutats; les bombes i els míssils sobre zones habitades; la destrucció total de poblacions que pocs dies abans havien estat llocs tranquils on es vivia amb normalitat, com a qualsevol poble o vila propera a nosaltres; han fet ressorgir bona part de l'ansietat i la por viscerals que hem experimentat, i que encara no hem superat, durant la pandèmia, i fan que trontolli la nostra, ja molt debilitada, fe en la humanitat.
De totes les escenes que podem contemplar profusament, ens colpegen especialment les dels infants. Allunyats de les seves cases, separats dels pares, desconcertats i desorientats; amb els ulls plens de vida, encara tenen ànims per a jugar en mig de la desolació.

El curtmetratge "Mila", ens narra, de manera amable i commovedora la petita història d'una nena que pateix les conseqüències del bombardeig de Trento a l'Italia de 1943, durant la Segona Guerra Mundial.
El curt, animat per ordinador, escrit i dirigit per Cinzia Angelini, mostra com l'horror i el dolor de la guerra sempre afecten als més vulnerables, especialment als infants.

"Mila" va ser possible gràcies als esforços d'un equip internacional de 350 voluntaris de més de 35 països. La inclusió i la diversitat van ser elements clau per formar aquest equip multilingüe i multicultural, mitjançant la col·laboració en línia.


Podeu accedir al curtmetratge, a rtveplay, fent clic sobre la imatge a continuació:
Mila

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per comentar.