La vida a l'entorn dels productes naturals (i molt més), consells, notícies, curiositats. Digues la teva!


dimecres, 25 de gener del 2023

PETITES GRANS FORMIGUES


Les formigues habiten, pràcticament tots els ecosistemes de la terra. Es troben a tots els continents excepte l'Antàrtida i en una gran varietat d'hàbitats, des dels tròpics fins a les regions temperades i fredes. Poden trobar-se en boscos, prades, deserts, muntanyes, aiguamolls i a les ciutats. S'adapten a una gran varietat de condicions i es beneficien de la presència d'altres éssers vius, com a plantes i animals, per a obtenir aliment i protecció.

S'han descrit aproximadament 13.000 espècies de formigues a tot el món. No obstant això, és important tenir en compte que hi ha moltes més espècies que encara no s'han descobert o estudiat, per la qual cosa aquest número probablement augmentarà en el futur.

Es creu que hi ha al voltant de 20 quadrilions de formigues a tot el món, la qual cosa les converteix en el segon grup d'insectes més abundants a la terra, després dels escarabats. Cal, però, tenir en compte que aquesta xifra és només una estimació i pot variar a causa de factors com el clima, la vegetació i la competència amb altres animals.

Kamil Stajniak és un fotògraf polonès que, de ben petit s'ha interessat pel món dels insectes.
Expert en macrofotografia, s'ha dedicat a fotografiar (entre altres bestioles) les 
formigues, tant a l'aire lliure amb llum natural com a l'estudi amb llums de flaix. El resultat de la seva feina són unes sorprenents imatges, algunes de les quals reproduïm. 

No deixeu de veure moltes més imatges espectaculars a:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per comentar.