La vida a l'entorn dels productes naturals (i molt més), consells, notícies, curiositats. Digues la teva!


dijous, 23 de febrer del 2023

ELS CAMALEONS


Imatge: Charles J. Sharp 

Els camaleons són un grup de rèptils famosos per la seva habilitat per a canviar de color i per la seva llengua llarga i enganxifosa.

Probablement, la seva característica més popular és la capacitat de canviar de color en pocs segons, però el que molta gent no sap és que aquest canvi no és per a camuflar-se, sinó també per a comunicar-se. Els mascles canvien de color per a atreure a les femelles, i tots dos sexes poden canviar de color per a mostrar agressió o submissió. Poden canviar de color quan se senten amenaçats, en resposta a canvis de temperatura, llum, color i altres alteracions ambientals. Aquest canvi de color és degut a l'acció d'hormones que afecten unes cèl·lules pigmentàries especials presents a la pell.
O sigui que, els camaleons, no sempre canvien de color per adaptar-se al medi que els envolta, sinó que sovint ho fan en funció del seu estat d'ànim.

Els camaleons tenen una llengua llarga i enganxosa que els permet atrapar a les preses (habitualment, insectes) a una distància considerable. La seva llengua és tan ràpida que pot disparar-se en menys d'una dècima de segon.

Els ulls dels camaleons són únics en el regne animal. Cada ull pot moure's de manera independent de l'altre, cosa que significa que poden veure en dues direccions diferents al mateix temps. A més, els seus ulls tenen una vista excel·lent i poden enfocar objectes amb gran precisió.

Hi ha al voltant de 160 espècies diferents de camaleons, i es troben a Àfrica, Madagascar, Àsia i Europa. La majoria de les espècies són arbòries, però també hi ha espècies que viuen en terra ferma i en deserts. Algunes espècies, fins i tot, prefereixen el sòl als arbres.

En resum, els camaleons són uns rèptils fascinants amb habilitats úniques en el regne animal. 

I, a continuació, unes quantes imatges que mostren la bellesa fascinant d'aquests rèptils tan originals.


Imatge: Benjamint444 


Imatge: Charles J. Sharp  


Imatge: Charles J. Sharp 


Imatge: Charles J. Sharp 

---


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per comentar.