El seu co-creador Jack Dorsey va piular aquestes paraules: "just setting up my twttr" (posant a punt del meu "Twttr").
just setting up my twttr— Jack (@jack) 21 de març de 2006
El lloc de microblogging més famós del món s'ha convertit en una eina quotidiana de comunicació i ha entrat de ple en la vida de milions de persones.
És un servei ràpid, directe i en temps real que ha tingut un paper decisiu en la difussió d'informació i en la comunicació d'esdeveniments mundials.
Una de les característiques principals d'aquesta xarxa social és la limitació de l'extensió dels escrits a 140 caràcters. Tot i que, en principi, això podria semblar una limitació, la necessitat de concentrar-se en l'essencial ho ha convertit en un avantatge.
Ahir Twitter publicava aquesta piulada en agraïment a tots els seus usuaris:
Starting in 🇦🇺 on 3/21 and moving across the 🌍, we thank you for 10 incredible years.— Twitter (@twitter) 20 de març de 2016
Love, Twitter#LoveTwitterhttps://t.co/pH4WWdgK6q
Els orígens:
Dorsey havia imaginat originalment Twitter com una plataforma de comunicacions basada en el servei SMS per telèfons mòbils. Grups d'amics poden mantenir-se en contacte i classificar els continguts publicats mitjançant etiquetes (tags). Com que es tractava d'una aplicació de pagament, els missatges havien de ser necessàriament curts.
Aquesta idea no va convèncer els inversors, però Evan Williams, membre de l'equip creador, havia venut un dels seus projectes a Google i va decidir comprar la plataforma i animar l'equip a continuar treballant i millorant la proposta. La idea agradava molt als informàtics de l'equip i finalment es va crear un sistema intern basat en internet per comunicar-se entre ells mateixos.
Després de 3 anys de treball, prototips, canvis i mals de cap, Twitter comença a funcionar i experimenta un creixement espectacular des dels primers dies.
Més informació:
La historia secreta de Twitter (muyinteresante.es)
The Real History of Twitter, In Brief (about.com)
Twitter Leadership: A Look at the Minds Behind Twitter (about.com)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Moltes gràcies per comentar.