La vida a l'entorn dels productes naturals (i molt més), consells, notícies, curiositats. Digues la teva!


dilluns, 20 de juny del 2016

Salvem les abelles

Avui ens fem ressò de la campanya llançada per GreenPeace, Salvem les abelles.
Ja n'hem parlat en alguna ocasió però pensem que aquesta campanya és molt important i val la pena insistir.


Foto: © Fred Dott / Greenpeace

Nosaltres treballem amb les abelles i les estimem, però no són només les abelles les que estan en perill. Tots els insectes pol·linitzadors es veuen afectats pels productes emprats en cultius agraris. Un terç dels aliments que consumim i prop del 90% de les plantes silvestres depenen de la pol·linització i encara es fan servir més de 300 productes perillosos pels pol·linitzadors.
El nombre d'abelles i altres pol·linitzadors s'està reduint a tot el món, especialment a Amèrica del Nord i Europa. La manca de programes dissenyats per vigilar l'estat actual i les tendències dels pol·linitzadors, suposa una considerable incertesa quant a l'escala i l'extensió d'aquest descens. En els últims hiverns, la mortalitat de les colònies d'abelles de la mel a Europa ha estat del 20% de mitjana.

Green Peace demana al govern español:

Establir un calendari per a la prohibició dels plaguicides més nocius (imidacloprid, clotianidina, tiametoxam, fipronil, clorpirifos, deltametrin y cipermetrin).

Desenvolupar un pla d'acció integral per protegir a les abelles i altres pol·linitzadors i estableir un full de ruta per incrementar fins a 7,6 milions d'hectàrees la superfície dedicada a l'agricultura ecològica en 2020.

Nosaltres ja hem signat la petició.
En el moment de publicar aquesta entrada al bloc, la petició ja té més de 284.500 signatures

Web de GreenPeace España
Campanya Salvem les abelles

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per comentar.