La vida a l'entorn dels productes naturals (i molt més), consells, notícies, curiositats. Digues la teva!
dimarts, 5 de juliol del 2016
L'arbre de la sidra
Aquest és el text que podem llegir al peu d'aquesta escultura que es pot veure al passeig marítim de Gijón (Asturies).
Molt partidaris del reciclatge, aplaudim aquesta mena d'iniciatives institucionals encaminades a sensibilitzar la gent sobre el problema dels residus i encoratjar-los a ser proactius i responsables.
"Aquest arbre que veus està fet amb ampolles de sidra, 3200 ampolles de sidra. No és un capritx de l'artista, ni una forma agradable de perdre el temps. Aquest arbre de la sidra és una metàfora de l'arbre de la vida, és la representació visual de com és possible conservar els recursos de la Naturalesa reutilitzant els objectes quotidians.
Aquest arbre de la sidra ha fet el cicle complet de la vida. Els arbres, els pomers, produeixen poma. De la poma surt la sidra i aquesta sidra s'embotella en aquests envasos tan familiars de color verd que, com és habitual, una vegada rentats i esterilitzats serveixen una altra vegada per envasar més sidra. En el nostre arbre de la sidra, les ampolles de sidra buides tornen a iniciar el cicle d'una altra forma: convertint-se en les fulles d'un gran arbre de vidre reutilitzat.
Cada vegada que reutilitzem alguna cosa estem salvant una part de la Naturalesa, possiblement un arbre. Si reutilitzem, estalviem recursos naturals, evitem consumir energia de manera innecessària i reduïm la contaminació. Cada vegada que perllonguem la vida d'un objecte amb un nou cicle en la seva vida útil estem allargant la vida dels nostres recursos naturals, la nostra vida i la del planeta.
Cada ampolla reutilitzada és una fulla verda en l'arbre de la vida, en el pulmó dels nostres paisatges i en el nostre futur com a societat i com a éssers vius."
10 curiosidades del árbol de la sidra de Gijón que desconocias [Top Sidrerias]
Etiquetes de comentaris:
Art,
Ecologia,
Reciclatge,
Social
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Moltes gràcies per comentar.