La vida a l'entorn dels productes naturals (i molt més), consells, notícies, curiositats. Digues la teva!


dilluns, 12 de setembre del 2016

El poble sota l'heura



A la costa est de la Xina, a la desembocadura del riu Yangtze, hi ha una petita illa que en altres temps habia acollit un poblet de pescadors. Actualment bandonat, el poble de Houtou Wan, ha quedat engolit per capes denses de heura que avancen lentament sobre cada maó i sobre cada teula. Situat a l'illa de Gouqi (una de les 394 illes conegudes com les Illes Shengsi de l'Arxipèlag de Zhoushan).



El poble és un dels molts exemples de petits pobles a la Xina que s'han convertit en pobles fantasmes degut a la urbanització, la inaccessibilitat, l'esgotament dels recursos, o els canvis en la indústria.
Fa uns 50 anys que el pròsper poble d'Houtou Wan va començar a ser abandonat pels seus habitants. La petita badia ja no podia satisfer les necessitats creixents de nous vaixells de pesca.



Durant les últimes dècades, la natura ha reclamat la terra, convertint el poble en un indret meravellosament inquietant, mancat de la presència humana, excepte pels turistes ocasionals i per un grapat de residents d'edat avançada que es neguen a abandonar el seu lloc de naixement.





Imatges: Jane Qing

Jane Qing a Instagram

Vist a My Modern MET

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per comentar.