Una bona amiga de l'Àvia Clementina ens ha fet arribar un enllaç força curiós i alhora interessant (gràcies Vicky) que volem compartir amb vosaltres:
Els borinots aprenen a a jugar al golf. El titular és molt cridaner però no no és cap broma. De fet el que fan aquests borinots forma part de les múltiples habilitats de les abelles que les capaciten per fer front a situacions imprevistes.
Quan són sotmeses a determinades proves al laboratori, com per exemple, oferir-los aigua ensucrada com a recompensa si són capaços de resoldre un problema, les abelles demostren tenir unes capacitats cognitives molt flexibles no observades en altres insectes.
Resulta força interessant, també, el fet que, després que un exemplar resolgui el problema que sel's planteja, altres exemplars que no han participat en l'entrenament, són capaços d'aprendre la solució observant el comportament de l'exemplar que ja ha passat la prova.
Les proves s'han fet amb borinots però cal tenir en compte que els cervells de les prop de 30.000 espècies d'abelles són molt semblants, tant si es tracta d'abelles socials com l'abella de la mel com si es tracta d'abelles solitàries.
Entrenament per estirar un fil i obtenir el premi
Un borinot aprèn veient un altre borinot
Per saber-ne més
Bees learn to play golf and show off how clever they really are [New Scientist]
La asombrosa inteligencia de los abejorros [La Vanguardia]
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Moltes gràcies per comentar.