La vida a l'entorn dels productes naturals (i molt més), consells, notícies, curiositats. Digues la teva!


dimecres, 8 de febrer del 2017

GlobalXplorer, tots som arqueòlegs!



La plataforma GlobalXplorer proposa un treball col·laboratiu en línea que utiliza el poder de les imatges per satèl·lit i de la multitud per poder ajudar des de casa a que aquesta eina d'exploració de la superfície de la Terra sigui útil als arqueòlegs en la descoberta i la protecció de jaciments històrics.



La idea de la guanyadora del Premi TED 2016, la Dra. Sarah Parcak, va néixer del seu desig que tothom pugui gaudir de l'emoció que suposa la descoberta arqueològica i participar en el procés d'entendre millor la nostra conexió amb el passat.
La proposta de la Dra. Parcak ja ha ajudat a localizar 17 potencials piràmides, 3.100 assentaments oblidats i 1.000 posibles tombes perdudes a Egipte. A més s'han fet descubriments significatius de l'antic món viking y de l'Imperi Romà.
Amb l'ajuda de ciutadans científics de tot el món, espera descubrir encara moltes més coses.

Amb finançament addicional, la Dra. Parcak pretén revolucionar la forma en què es realitza l'arqueologia moderna, creant una xarxa global d'exploradors ciutadans, obrint escoles de camp per guiar la preservació arqueològica sobre el terreny, desenvolupant un institut arqueològic i fins i tot llançant un satèl·lit dissenyat amb l'arqueologia en ment.
Fins ara, els mètodes de Sarah han demostrat ser més del 90% d'èxit en la producció de descobriments significatius.
Només necessitem un ordinador amb connexió a internet i una ment curiosa!



Enllaços:
Web de GlobalXplorer 
GlobalXplorer a Facebook
GlobalXplorer a Twitter
GlobalXplorer a You Tube
GlobalXplorer a Instagram


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per comentar.