La vida a l'entorn dels productes naturals (i molt més), consells, notícies, curiositats. Digues la teva!


dimarts, 28 de març del 2017

Bones notícies per a les abelles!

Finalment, una bona iniciativa: la Unió Europea (UE) està estudiant una prohibició total dels pesticides que perjudiquen les abelles. Queda encara molt camí per recórrer però és un primer pas.



Els neonicotinoides s'han utilitzat intensament en la indústria agrícola durant els últims vint anys.
L'acció polinizadora de les abelles que és a un procés clau per al cicle vegetal de la flora, es veu seriosament compromesa per la presència d'aquesta mena de pesticides.
La Comissió reconeix en el seu document que els insecticides neonicotinoides suposen "riscos molt aguts per a les abelles". Per primera vegada, s'apunta a una prohibició completa que es podria posar en funcionament aquest mateix any si les propostes són aprovades per una majoria d'estats membres de la UE.
La mesura tindria efectes positius en les abelles de la mel i també en altres tipus d'abelles i d'insectes pl·linitzadors.

Tot i això, cal recordar que el declivi de les abelles, segons l'Agència Europea de Seguretat Alimentària (EFSA), es deu a una multiplicitat de factors ja que també està causat per virus, per espècies exòtiques de vespes o escarabats, per la pèrdua de l'hàbitat i pels efectes de l'agricultura intensiva.



Vist a:
Greenpeace EU Unit

Per saber-ne més:
Europe poised for total ban on bee-harming pesticides [The Guardian]
La Comisión Europea prepara la prohibición de insecticidas agrícolas para salvar a las abejas [El Diario.es]

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per comentar.