La vida a l'entorn dels productes naturals (i molt més), consells, notícies, curiositats. Digues la teva!


dijous, 31 d’agost del 2017

Els castells de Sant Fèlix



La diada de Sant Fèlix se celebra el dia 30 d'agost i suposa el dia central de la Festa Major de Vilafranca del Penedès, durant el qual té lloc aquesta diada castellera. En aquesta actuació es reuneixen les quatre millors colles castelleres del panorama casteller del moment per aixecar els seus millors castells, torres i pilars.

El 31 d'agost, l'endemà de Sant Fèlix, també forma part del calendari casteller, ja que les colles locals, els Castellers de Vilafranca i els Xicots de Vilafranca celebren la Diada de Sant Ramon, a Vilafranca.

L'exhibició castellera de la diada de Sant Fèlix se celebra des del segle XIX i, a banda de fer-s'hi els castells de més envergadura en l'època de més esplendor, no es va deixar de celebrar ni en els moments de major decadència del fet casteller a principis del segle XX, la qual cosa ha atorgat a la Plaça de la Vila de Vilafranca el sobrenom de "la plaça més castellera".

[Text: Viquipèdia]





Els castells han esdevingut una activitat festiva carregada de significats i de simbolisme per al poble català.
La planificació, l'esforç, la constància, la determinació i el treball en equip són qualitats necessàries per dur a terme aquests castells humans i formen part del conjunt de virtuts amb les quals ens agrada que ens identifiquin.

Aquells que us ho heu perdut, podeu veure tot el seguiment de la diada castellera en aquest vídeo oferit per www.laxarxa.com



També TV3 ha fet un seguiment total d'aquesta diada que podeu veure en aquest vídeo:



Enllaços:
Diada de Sant Fèlix [Viquipèdia]
El món Casteller / Sant Fèlix 2017


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per comentar.