La vida a l'entorn dels productes naturals (i molt més), consells, notícies, curiositats. Digues la teva!


dimecres, 28 de març del 2018

Beehave, l'art compromès amb les abelles



Des del 16 de febrer fins el 20 de maig, podem visitar a la Fundació Miró, una exposició anomenada “Beehave”. El nom de la expo és un joc de paraules que transforma la paraula “behave” (en anglès, comportar-se) mitjançant l’addicció d’una “e” per incorporar la paraula “bee” (abella).
Això ja ens dona una idea de com s’orienten els continguts d’aquesta exposició.

La preocupació per la recent desaparició de tantes abelles ha crescut de tal manera que ja no abasta només els apicultors, o els agricultors que utilitzen el poder pol·linitzador d’aquests petits insectes; ha esdevingut una preocupació transversal que afecta la població general que veu com aquest fenomen, acompanyat de molts altres canvis profunds en l’àmbit natural, esdevé un senyal d’alarma i un crit desesperat d’un planeta que veu com la intervenció humana està posant en risc el complex equilibri construït durant tants milions d’anys.

La Fundació Miró ha volgut fer-se ressò d’aquesta preocupació i evidenciar-la a través de la visió de diversos artistes (tant locals com internacionals) que presenten instal·lacions i obres en diversos suports convidant els visitants a acostar-se de manera sensorial a diferents aspectes de l'univers de les abelles.




La comissaria de l’exposició, Martina Millà, explica en què consisteix:


Enllaç:
Pàgina web de Beehave

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per comentar.