La vida a l'entorn dels productes naturals (i molt més), consells, notícies, curiositats. Digues la teva!


dimecres, 14 de març del 2018

Per aturar la vespa asiàtica


Vespa velutina. Imatge: Danel Solabarrieta [Wikimedia Commons]

La Vespa Velutina, també coneguda com a vespa asiàtica o vespa assassina, s'ha escampat en els darrers anys de globalització, des del seu lloc d'origen per pràcticament tot el món. Per si no fossin prou els perills que amenacen les nostres abelles de la mel.



Des dels Estats Units, Vespa Shield, proposa una solució que sembla prou efectiva per frenar les escomeses de la vespa asiàtica:
Una barrera per protegir els ruscos dels atacs de la Vespa Velutina. Els orificis ovalats impedeixen l'entrada de la vespa assassina (fins a tres vegades més gran que l'abella) a l'interior, mentre que les abelles poden entrar i sortir de l'arna en qualsevol direcció. La vespa es veu obligada a tornar al seu rusc sense menjar i aviat la colònia de vespes desapareix per manca d'aliment o ha de cercar una altra font d'alimentació. La nostra arna haurà quedat fora del seu abast.
Una solució mecànica prou senzilla que esperem que ajudi molts apicultors a minimitzar els efectes de l'activitat d'aquesta espècie invasora.


En el vídeo podem veure les vespes intentant accedir a l'entrada de l'arna sense èxit.



Enllaços:
Vespa Shield
VespaSolutions [Facebook]

Vegeu també:
La vespa asiàtica amenaça les nostres abelles

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per comentar.