![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjiXNzqEXYt0zx6rvrIQ1OkrSq0Fh6A_gjqs7JcClLeVbnw-Q0LPcQiNupP7eEWaMCdD8hrGRrHFIHJ-P8WU2eoj5hA24bRzSpqWyPB22Fyvhhg1AABfDpbKlPqDMsm62geMmQKq6p2euE/s640/18-10-30-oliveres-%25282%2529.jpg)
Les oliveres a la Vall ja van avançant el procés de maduració del seu fruit.
Poc a poc, les olives verdes van canviant de color i s'enfosqueixen fins tornar-se negres.
Aquest serà un dels senyals que ja pot començar la collita i després seguir amb el procés al molí fins obtenir l'oli. El tresor líquid!
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg4cdicg2GIKYjyKyzjjAb3XlgmucTVgFyw0SsuJx8oNnm3yibxrbus5XtTR7toIU8UWhkxeYBNmKS6e6b-qltI2PHxHH60XzJizOjpjC5qHSNh1h1ciwBvyHnYlay9XX87xd36aRw2YPU/s320/18-10-30-oliveres-%25284%2529.jpg)
El caliu de la llar de foc ens acompanya dins les cases. La pluja i el fred comencen a treure el nas per la Vall.
Ja podem collir els codonys per fer codonyat i l’all i oli de codony.
Quan les olives acaben de madurar i comenca la collita, amb el fred matinal, es necessita molta energia per sortir al camp.
Antigament, al mati, la primera tasca era encendre el foc per escalfar-se i per fer-hi les torrades per l’esmorzar que s'acompanyaven amb all i oli de codony.
Un bon esmorzar energètic per sortir al camp i començar a feinejar!
Vegeu la recepta de l'allioli de codony aquí (clic sobre la imatge):
![Recepta allioli de codony](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiYIfGWHiNPrCg4qUfDro_3p3YfkU2-I6brjYqfyjQe5o1URbcAMLlLJb7Q3zuNyouc3a1EgydGHnq8p2yNYWLeR64MCxhCEzcVLs0yGwap3Q66xdo0nCPNSVac1Eb4f-lQfurQB9Nchxc/s400/Avia+allioli.jpg)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Moltes gràcies per comentar.