La vida a l'entorn dels productes naturals (i molt més), consells, notícies, curiositats. Digues la teva!


dijous, 11 d’abril del 2019

Els pangolins, víctimes del tràfic il·legal

Els pangolins són un grup de vuit espècies de mamífers de la família dels mànids que tenen la particularitat d'estar coberts d'escates. Viuen a les regions tropicals d'Àfrica i Àsia. No tenen dents, atrapen formigues i tèrmits mitjançant una llengua llarga, estreta i enganxifosa. Tret del pangolí de cua llarga, són animals nocturns que utilitzen el seu olfacte ben desenvolupat per trobar els insectes dels quals s'alimenten. Passen gran part del temps, dormint, caragolats en forma de bola. El nom pangolí prové del mot malai peng-goling (que s'enrotlla).


Imatge de campanya de l'Asociación para la Defensa de la Naturaleza, WWF/ADENA per a la lluita contra el tràfic d'espècies

Malauradament, aquests petits, curiosos i graciosos animalons, estan en perill d'extinció a causa de la caça furtiva. En algunes cultures orientals, les seves escates són utilitzades amb finalitats medicinals. A la Xina, se'n consumeix la carn, considerada tota una "delicatessen".

La WWF calcula que en l'última dècada, més d'un milió de pangolins han estat caçats en la naturalesa per a satisfer la demanda asiàtica, sobretot de la Xina i Vietnam.


Pangolí de la Índia (Manis crassicaudata). Foto: Dushy Ranetunge [Wikimedia Commons]


Vídeo de National Geographic sobre la manera d'alimentar-se dels pangolins:


Els germans Kratt 4x04 El rescat del pangolí:



Enllaços:
Pangolins [Wiquipèdia]
El pangolín, en grave riesgo de extinción [Muy Interesante]
El pangolín, al borde de la extinción [WWF]

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per comentar.