La vida a l'entorn dels productes naturals (i molt més), consells, notícies, curiositats. Digues la teva!


dimecres, 4 de desembre del 2019

Instruments estranys i una mica d'humor



La música és consubstancial a la humanitat. Neix amb l'aparició dels essers humans sobre la Terra i ens ha acompanyat sempre.
Als instruments més rudimentaris, com ara dos ossos colpejats l'un amb l'altre per crear un ritme, van seguir altres formes d'emetre sons més sofisticades. Una membrana feta amb la pell d'algun animal, ben tibant sobre un tronc buit o una closca de coco, afegia varietat i profunditat. La cosa va anar evolucionant amb les cordes tensades que oferien la possibilitat de fer notes...
Podríem dir que la humanitat va domesticar el so.
Avui podem gaudir d'una immensa varietat d'instruments gràcies a aquesta mena d'obsessió per descobrir noves sonoritats.

En aquest vídeo podeu veure i escoltar una petita mostra d'instruments rars, poc habituals i, alguns d'ells, força sorprenents.



I, a continuació, una divertida actuació dels inefables Les Luthiers, interpretant "Rhapsody in Balls" ("Handball Blues").
Les Luthiers és un grup argentí que utilitza la música com un element fonamental de les seves actuacions humorístiques, instruments informals creats a partir de materials de la vida quotidiana. Aquesta característica es veu reflectida en el nom del grup, ja que "luthier", en francès significa "creador d'instruments musicals".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per comentar.