La vida a l'entorn dels productes naturals (i molt més), consells, notícies, curiositats. Digues la teva!


dimecres, 17 de juny del 2020

Escher


"Sempre estic deambulant entre enigmes. Sovint, hi ha joves que em diuen: tu també estàs fent Op Art. No tinc ni idea de què és això, Op Art. He estat fent el meu treball durant trenta anys." 
Escher


Maurits Cornelis Escher (17 de juny de 1898; Leeuwarden - 27 de març de 1972; Laren).
Fou un artista holandès de la il·lustració i el gravat.

Si hi ha un representant emblemàtic per la figura de l'artista visual, aquest és Escher.
Després de deixar els estudis d'arquitectura, aprèn l'ofici de les arts gràfiques a casa d'un mestre gravador. Allí, perfecciona les seves habilitats pel dibuix i aprèn les tècniques del gravat, esdevenint un gran expert en la xilografia (el gravat en fusta).
La seva afició, gairebé obsessió, per la professió, el va dur a realitzar més de quatre-centes litografies i xilografies, i al voltant de dos mil dibuixos i esbossos.
La seva obra, gairebé tota representada en blanc i negre, ha estat a bastament reproduïda a tot el món. De tota la seva producció, destaquen les obres que juguen amb la percepció visual; les figures impossibles, les il·lusions òptiques, els mons imaginaris, la tridimensionalitat, la paradoxa i el desafiament als models tradicionals de representació, constitueixen els punts de major interès pel gran públic.

Les obres representades a continuació, han estat recollides a la pàgina de Wikiart sobre Escher.












Enllaços:

Escher in het Paleis
Maurits Cornelis Escher [Viquipedia]
M C Escher [Wikiart]

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per comentar.