La vida a l'entorn dels productes naturals (i molt més), consells, notícies, curiositats. Digues la teva!


dimecres, 8 de setembre de 2021

La cigonya més gran del món


El jabirú americà (Jabiru mycteria) és una gran cigonya que habita a les Amèriques, des de Mèxic fins a l'Argentina, excepte a l'oest dels Andes. De vegades se'l pot veure als Estats Units, generalment a Texas.
El nom prové de la llengua tupí-guaraní i significa "coll inflat".
És l'únic membre del gènere Jabirú i és la més gran de totes les cigonyes.
Els mascles poden assolir els 150 centímetres, i la seva envergadura pot arribar gairebé fins als 3 metres (de punta a punta de les ales desplegades), amb un pes de gairebé 7 quilos. El dimorfisme sexual és bastant marcat i les femelles solen ser al voltant d'un 25% més petites que els mascles. 
Viuen a prop de rius i estanys on s'alimenten de peixos, mol·luscs i amfibis. De vegades també cacen rèptils i petits mamífers, i no li fan fàstics a animals morts.
Amb una vistosa franja vermella que separa el cap i el coll negres del cos ben blanc, i la seva grandària, tenen un aspecte imponent.




Vídeo: "Jabiru mycteria: la gran cigüeña del nuevo mundo." 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per comentar.