La vida a l'entorn dels productes naturals (i molt més), consells, notícies, curiositats. Digues la teva!


dijous, 9 de setembre del 2021

Gaudí fora de Catalunya (3)


Avui finalitzem el nostre recorregut per les obres de Gaudí fora de Catalunya.
Visitarem la "Villa Quijano", més coneguda com "El Capricho", construït entre 1883 i 1885 a Comillas (Cantàbria).
Es tracta d'un edifici modernista de marcat estil oriental, inspirat en el Pròxim i el Llunyà Orient, amb tocs de Mudèjar i Nassarita.
Destaca l'abundant decoració en rajola ceràmica, els arcs mitrals, les cartel·les de maó vist i els coronaments amb forma de templet o cúpula.
La planta és allargada en forma de "U" amb semisoterrani, planta principal i golfa comunicats per dues escales de caragol. Té una torre cilíndrica de forma de minaret persa, revestida de ceràmica.
Els materials utilitzats són: la pedra, el maó, el taulell, la teula i el ferro de diferents tonalitats proporcionant-li molt de color.
Té un pòrtic d'entrada singular amb quatre columnes, els capitells de les quals estan decorats amb ocells i fulles de margalló i des del qual s'alça l'espectacular torre-minaret. Els balcons, de ferro forjat, estan dissenyats de tal manera que la part central és un seient. Destaquen els motius ornamentals amb flors de gira-sol i en el seu interior criden poderosament l'atenció els cassetonats dels sostres.






Acabem amb un vídeo breu perquè pugueu gaudir d'aquest edifici emblemàtic: 


Per saber-ne més

Vegeu també 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per comentar.