La vida a l'entorn dels productes naturals (i molt més), consells, notícies, curiositats. Digues la teva!


dimarts, 14 de setembre del 2021

Les Set Meravelles Naturals (4) Badia de Ha-Long


Continuem amb una altra de les set meravelles naturals del món.
Avui ens desplacem fins al golf de Tonquín a Vietnam, prop de la frontera amb la Xina. Allí descobrim una badia, declarada Patrimoni de la Humanitat, amb una extensió de 120 km de costa: Ha-Long.
Ha-Long significa literalment "el drac que descendeix" encara que popularment la tradueixen com a "descendents del drac". Segons la llegenda, una flota xinesa volia envair Vietnam i l'Emperador de Jade va invocar als dracs celestials perquè els defensessin de l'enemic. Els dracs escopiren perles i jade per a enfonsar els vaixells enemics; acabada la batalla, les joies s'havien convertit en unes 3.000 illes de roques càrstiques.
Actualment és el primer reclam turístic de Vietnam. El viatger pot explorar el magnífic laberint rocós en vaixell i visitar les coves i pobles flotants, passejar per les platges i envoltar-se d'un exuberant paisatge en una atmosfera de calma i misticisme.
La badia de Ha-Long alberga una gran biodiversitat. Podem veure els típics manglars i boscos tropicals en els quals trobem més de 14 espècies de flora endèmica.
En les seves aigües viuen més de 150 espècies de corals i més de 1.000 espècies de crustacis i peixos. Solcant el seu cel destaquem els martinets, les àguiles i els papagais.
La població de la badia viu en llogarets pesquers flotants i es desplacen en barques petites i fràgils.
A molts de nosaltres ens pot resultar un paisatge conegut i és pel fet que ha estat escenari de pel·lícules com "Indoxina" i "El demà no mor mai".  






Com a curiositat, aquestes dues roques s'han convertit en una de les imatges més populars de l'indret amb el nom de "Kissing Rocks" (les roques que es besen), conegudes pels vietnamites com a "baralla de galls" o "galls enfrontats".



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per comentar.