La vida a l'entorn dels productes naturals (i molt més), consells, notícies, curiositats. Digues la teva!


divendres, 20 de maig del 2022

AMELIA EARHART TRAVESSA L'ATLÀNTIC


Imatge: Luciaroblego 

El món femení de l'aviació té un nom: Amelia Earhart.
El seu interès per convertir-se en pilot d'avions va començar durant la Primera Guerra Mundial, quan ella i la seva germana van viatjar al Canadà com a infermeres voluntàries.
El 1920, després d'assistir a un espectacle aeri en el qual va sobrevolar Los Angeles, va començar a assistir a les classes impartides per la pionera de l'aviació Neta Snook. Dos anys més tard es va comprar un aeroplà anomenat "El canari" amb el qual va aconseguir el seu primer rècord d'altitud en volar a 4.267 metres.
El 20 de maig de 1932, Amelia Earhart va esdevenir la primera dona a realitzar en solitari la travessia de l'Atlàntic. A més va establir una nova marca de velocitat en arribar a Irlanda en 13 hores i 50 minuts. Aquesta fita la va fer creditora de la "Creu dels Vols Distingits" del Congrés dels Estats Units, la primera atorgada a una dona.
Convertida en celebritat: rossa, alta, atractiva, d'aire androgin... va promoure l'ús comercial de l'aviació i, des d'una postura feminista, la incorporació de les dones a aquest nou camp professional.
Va continuar volant, recollint èxits i obtenint nous rècords fins que en 1937, en intentar fer la volta al món utilitzant una ruta diferent de l'habitual, el seu avió va perdre el contacte enmig d'un temporal.
La seva desaparició juntament amb la del seu expert copilot va donar lloc a nombroses especulacions, però, avui dia, segueixen sense ser clares les circumstàncies i el lloc exacte de l'accident. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per comentar.