La naturalesa i l'art es donen la mà en les obres escultòriques de Jason deCaires Taylor.
Totes les imatges, via: cinconoticias.com
Com a bon ecologista la seva obra, perible, té una gran funció de conservació i protecció dels fons marins. Estan fetes amb formigó de pH neutre afavorint el creixement dels corals sobre la superfície de les obres i, per tant, augmentant la biomassa marina i propiciant-ne la reproducció d'espècies. Són escultures amb vida pròpia.
L'indret on s'instal·len les obres es considera automàticament zona d'interès cultural i esdevé, en conseqüència, un espai protegit.
Amb el medi ambient com a fil conductor, l'autor proposa una reflexió sobre temes d'interès ecològic, com el canvi climàtic, la desaparició de les glaceres, la intervenció de l'activitat humana en la naturalesa... Amb el seu treball, deCaires demostra que la interacció humana amb la natura no té perquè ser negativa.
Com a curiositat utilitza la tècnica anomenada "lifecasting", que consisteix a reproduir de manera exacta el cos i rostre de les persones mitjançant un procediment de modelatge. Així aconsegueix que les seves escultures siguin una còpia fidel i a escala humana dels habitants autòctons de la zona on s'instal·la cada conjunt artístic.
No totes les seves obres són permanentment subaquàtiques; per exemple, La Marea Creixent situada en el riu Tàmesi (Londres), es pot veure quan baixen les aigües, sense necessitat de submergir-se.
En aquest vídeo s'exposa una visió general de les instal·lacions submarines de Jason deCaires Taylor arreu del món. L'autor compta amb instal·lacions d'esculls artificials a Granada, Índies Occidentals; Cancun, Mèxic; Exumas, Bahames; Lanzarote, Espanya; Illes Gili, Lombok; Tàmesi, Londres; Oslo, Noruega; Maldives; Austràlia; Cannes, França: i Xipre.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Moltes gràcies per comentar.