La vida a l'entorn dels productes naturals (i molt més), consells, notícies, curiositats. Digues la teva!


dimarts, 14 de març del 2023

EL DECLIVI DELS PARDALS

Els pardals són ocells petits i robustos, que mesuren uns 14 cm de llarg i pesen al voltant de 25 grams. Tenen un cap gran en relació amb el cos, un bec cònic i curt, i potes i arpes fortes.
El seu plomatge és de color marró i gris, amb ratlles i taques negres i blanques al cap i l'esquena. Els mascles i les femelles tenen un aspecte similar, encara que els mascles sovint tenen colors més brillants i patrons més definits.


Imatge: Moni Sertel 

Els pardals són ocells gregaris i generalment viuen en grups, sovint en àrees urbanes i suburbanes. Són omnívors i s'alimenten de llavors, insectes i altres petits invertebrats.

Són ocells molt adaptables i comuns a tot el món, i es consideren una de les espècies d'ocells més familiars i recognoscibles.

Malauradament, cada vegada són més difícils de veure i diversos estudis científics constaten la desaparició dels pardals en zones urbanes en diferents parts del món i apunten a la pèrdua d'hàbitats adequats per als pardals a causa del creixement urbà i l'eliminació d'espais verds a les ciutats, així com a la disminució de la qualitat dels aliments disponibles per als pardals.

La desaparició dels pardals en àrees urbanes pot ser un indicador de la mala qualitat del medi ambient, incloent-hi la contaminació i altres factors ambientals adversos que poden estar afectant les poblacions d'ocells. 

Com que els pardals són ocells molt soferts i s'adapten bé als entorns urbans, la seva desaparició pot ser un senyal que els ecosistemes urbans estan experimentant problemes importants. Per tant, és crucial parar esment a la salut i la presència de les poblacions de pardals i altres espècies d'ocells en àrees urbanes, i treballar per a millorar la qualitat del medi ambient.


Pardal mascle. Imatge: Karthik Easvur 


Pardal femella. Imatge: Keith 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per comentar.