La vida a l'entorn dels productes naturals (i molt més), consells, notícies, curiositats. Digues la teva!


dijous, 16 de març del 2023

L'ÓS PANDA

El 16 de març se celebra el Dia Nacional del Panda als Estats Units. Es commemora des del 2014 amb l'objectiu de crear consciència sobre la importància de conservar aquesta emblemàtica espècie en perill d'extinció i el seu hàbitat natural. 


Imatge: Sheilalau  


El panda gegant és un dels animals més icònics i estimats del món i desperta passions en moltes persones a tot el món.
Es tracta d'un mamífer herbívor que viu a les muntanyes de la Xina, específicament a les regions de Sichuan, Shaanxi i Gansu.
El seu aspecte distintiu és el peculiar pelatge blanc i negre, que li permet camuflar-se en el seu entorn natural.
Són animals solitaris i passen la major part del seu temps menjant bambú, la seva principal font d'aliment. Són molt pacífics i rares vegades s'involucren en baralles o conflictes. 

Desafortunadament, la població de pandes gegants es troba en perill d'extinció a causa de la pèrdua del seu hàbitat natural i de la caça furtiva. Per això és molt important la conservació d'aquesta espècie i del seu entorn natural per a garantir la seva supervivència en el futur iper a mantenir la diversitat biològica del planeta. 


Imatge: Wayne77 


Existeixen dues espècies diferents d'animals coneguts comunament com a "panda": el panda gegant (Ailuropoda melanoleuca) i el panda vermell (Ailurus fulgens), de mida molt més petita. Tot i que tots dos són anomenats "pandes", no estan estretament relacionats entre si i pertanyen a diferents famílies taxonòmiques. El panda gegant és un ós natiu de la Xina, mentre que el panda vermell és un mamífer arbori natiu dels boscos de la serralada de l'Himàlaia i del sud-oest de la Xina.

---

Per saber-ne més

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per comentar.