La vida a l'entorn dels productes naturals (i molt més), consells, notícies, curiositats. Digues la teva!


dimecres, 8 de març de 2023

LA MÚSICA DE LES ABELLES

Les abelles són criatures fascinants que tenen una relació sorprenent amb la música.

De fet, la música i les abelles tenen una connexió en els seus patrons de vibració. Quan les abelles brunzeixen al voltant d'un rusc, produeixen una vibració que viatja a través de l'estructura del rusc. Aquesta vibració pot ser mesurada i s'ha trobat que la seva freqüència és similar a la de la música en la nota "C" o "do".

Alguns apicultors han experimentat tocant música prop dels ruscos i han notat que les abelles semblen sentir-se atretes i més tranquil·les quan es toca música suau i tranquil·la. D'altra banda, la música alta i estrident sembla alterar a les abelles i pot fer que es tornin més agressives.

La connexió entre les abelles i la música és fascinant i mostra com la música pot tenir un impacte en el món natural que ens envolta. 

Moltes peces musicals han estat inspirades o parlen de les abelles.

N'hem fet una petita selecció.


El Grupcello interpreta La Dansa de les abelles de Carlota Baldrís a l’Abadia de Fontfroide, França.


Tot un clàssic del Rock'n Roll. Jewel Akens, en referència al famós exemple que se'ls posa a les criatures per explicar la sexualitat: els ocellets, les abelletes... The Birds And The Bees (1965)


En la veu d'Henri Salvador, una ingènua i bonica història d'amor entre una abella i una papallona


El trio d'amics florentins Duova promocionen, en clau d'humor, un estil de vida lligat a la natura."Cuando yo llego a tu puerta, Llega la abeja al panal" Juan Luis Guerra esmenta les abelles com a exemple de l'atracció per l'estimada.


Des del disc "Arca de Noé", Marisa Monte ens canta "As Abelhas", tota una festa primaveral dels petits insectes.
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per comentar.