La vida a l'entorn dels productes naturals (i molt més), consells, notícies, curiositats. Digues la teva!


dimecres, 22 de març del 2023

MARGARETE DEPNER, ARTISTA, MECENES I COL•LECCIONISTA

El 22 de març de 1884, va néixer Margarete Depner (1884-1966).


"El dol". Imatge: Pedro Salvadore 


"Auto-retrat". Imatge: Pedro Salvadore 

Va ser una artista, mecenes i col·leccionista d'art romanesa, que va exercir un paper fonamental en el desenvolupament de l'art modern al seu país. Va ser la fundadora i directora de la Galeria d'Art Contemporani de Bucarest, la primera galeria d'art modern a Romania, que va obrir les portes el 1934. 

Depner va estar molt compromesa amb la promoció de l'art modern a Romania i va ser una gran defensora dels artistes i moviments d'avantguarda de l'època, com el cubisme, el futurisme i l'expressionisme. Com a mecenes, va finançar i va promoure el treball de molts artistes, i la seva col·lecció personal incloïa obres d'artistes de renom internacional com Pablo Picasso, Georges Braque i Henri Matisse, així com d'artistes romanesos.

A més del seu paper com a mecenes i col·leccionista, Depner també va ser una artista activa i respectada en el seu temps. El seu treball incloïa pintures, dibuixos i gravats, i va exhibir les seves obres en diverses exposicions individuals i col·lectives a Romania i a l'estranger.



"Natura morta, poma amb gerro". Imatge: Lisa Fischer 


"Estudi III per a la imatge Tres generacions". Imatge:  Lisa Fischer 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per comentar.