La vida a l'entorn dels productes naturals (i molt més), consells, notícies, curiositats. Digues la teva!


dilluns, 4 de gener del 2016

El frau de la mel xinesa

Avui ens fem ressò d'una notícia alarmant que ha aparegut a la premsa el proppassat dia 1 de gener.

Segons una informació d'Europa Press, s'acusa un gran productor xinès de mel d'afegir productes no identificats a la mel. La sospita recau en un dels components del seu procte estrella. Segons sembla, podria tractar-se de morfina i de codeïna. Aquests components apareixerien camuflats sota la denominació de "pol·len especial".
Aquest fet ha provocat la retirada d'aquesta mel dels supermercats xinesos.
Podeu llegir més informació sobre aquest fet a "La Crónica de Guadalajara".


Imatge: Free Photos.

D'altra banda i, segons informa "El Economista", la mel de la Xina, primer productor mundial, arriba al nostre país sense que s'especifiqui el lloc de recol·lecció. Passa també amb la mel importada de l'Europa de l'est o de l'Argentina.
La "Coordinadora de Organizaciones de Agricultores y Ganaderos" (Coag), denuncia que el "Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio Ambiente" no aplica la directiva comunitària que deixa aquesta responsabilitat al criteri dels governs estatals.
Itàlia i Polònia, si que apliquen aquesta directiva i obliguen els productors a especificar en l'etiquetatge, la procedència d'aquestes mels.
Tot plegat suposa un greu perjudici pels nostres recol·lectors i distribuïdors si tenim en compte que la mel xinesa suposa un 70% de tota la mel importada i que la normativa xinesa permet l'addició de productes fitosanitaris i antibiòtics.
Més informació a "El Economista".

Des de l'Àvia Clementina, volem tranquilitzar els consumidors dels nostres productes 100% naturals, recol·lectats, elaborats i envasats amb la màxima cura per tal d'oferir un producte de la millor qualitat possible.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per comentar.