La vida a l'entorn dels productes naturals (i molt més), consells, notícies, curiositats. Digues la teva!


dimecres, 25 d’abril del 2018

Els beneficis de caminar cada dia

Cada cop més, tot està pensat per facilitar-nos la vida. Si volem, ens porten el menjar a casa. Ens podem desplaçar a tot arreu amb transports públics motoritzats. Podem passejar amb bicicletes elèctriques. Podem comprar un cotxe amb direcció assistida que aparca tot sol. Podem fer visites turístiques sobre dues rodes.
Tantes facilitats fan que el nostre cos se’n ressenteixi. La vida sedentària no ens ajuda a mantenir un bon estat de salut.
Hi ha, però, una activitat ben senzilla que podem fer cada dia i que ens ajudarà a assolir aquests nivells desitjables de salut: caminar
Amb 30 minuts diaris, ja podem experimentar millores evidents. La constància i un bon ritme ens poden ajudar a mantenir-nos en forma. Obtindrem uns grans beneficis per al nostre cos i per a la nostra salut.



El cor
Caminar cada dia ajuda al sistema circulatori, augmentant el ritme cardíac enfortint el cor i ajudant a prevenir malalties cardiovasculars. Redueix el colesterol dolent (LDL) y ajuda augmentar el colesterol bo (HDL). Millora la pressió arterial i, per tant, disminueix el risc d'hipertensió.

Els pulmons
Caminar ens oxigena, augmenta el flux d'oxigen en la sang i enforteix els pulmons. Ajuda a alleugerir alguns símptomes associats amb les malalties pulmonars.

El sistema digestiu
Passejar a bon ritme contribueix a millorar el metabolisme. Enforteix l’estomac i els budells. Ajuda a prevenir el càncer de colon.

El pàncreas
Caminar regularment ens ajuda a mantenir un bon nivell d’absorció de la glucosa, prevenint l’aparició de la diabetis tipus II.

Els ossos
Caminar diàriament estimula i enforteix els ossos, augmentant-ne la densitat.

Els músculs
L’exercici de caminar fa que augmenti la massa muscular i tonifica els músculs, molt especialment els de les cames i glutis, però també els abdominals i els de la resta del cos.

Les articulacions
Aquesta pràctica diària ens ajuda a mantenir la salut de les articulacions, regulant l’aparició de rigidesa i inflamacions i ajudant a prevenir problemes com l'artritis.

L’esquena
Caminar contribueix a millorar la circulació sanguínia de de la columna vertebral i afavoreix la postura i la mobilitat, ajuda a mantenir la columna vertebral en bon estat.

El pes
Caminar cada dia ens ajuda a controlar el nostre pes corporal, cremant greixos i toxines i evitant l’obesitat. És també una bona manera d’evitar els dipòsits de greix que apareixen amb la cel·lulitis.

El cervell
L'activitat física estimula i protegeix el cervell, reduint el risc de demència. Millora els símptomes de la depressió i ens ajuda a trobar l'energia necessària en moments d’esgotament mental. Ens relaxa, buida la ment, disminueix l'estrès i combat l'insomni.

La salut en general
Quan caminem, el nostre organisme s'activa, augmenta la circulació i el subministrament d'oxigen a cada cèl·lula del cos, això fa que augmentin els nivells d'energia. A més, caminar a plena llum, incrementa els nivells de vitamina D del cos, millorant la salut dels ossos i del sistema immunitari. Caminar és bo en general, hi ha estudis que demostren que ajuda a prevenir el càncer de mama. També ajuda a millorar les relacions sexuals i augmenta els nivells de felicitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per comentar.