La vida a l'entorn dels productes naturals (i molt més), consells, notícies, curiositats. Digues la teva!


dijous, 7 de gener del 2016

L'adoració dels Mags

L'adoració dels Mags és una pintura de Diego Velázquez acabada quan el pintor tenia 20 anys.
Es creu que Velázquez va utilitzar la seva família com a model per pintar aquesta escena. La seva esposa, Juana Pacheco, hauria estat la Verge; el seu sogre, el pintor Francisco Pacheco, el rei Melcior; i el Nen Jesús, la seva filla Francisca.
D'aquesta manera, Velázquez va utilitzar models vius, pintant-los directament del natural i "vestint" un tema religiós amb representacions reals amb l'objectiu d'apropar-lo a l'espectador.
L'obra està marcada pel seu estil "tenebrista", a la manera de Caravaggio, amb forts contrastos de llum i ombra i un colorit fosc."Adoración de los Reyes Magos" (1619). Oli sobre tela. 203x125cm. Museo del Prado, Madrid, Espanya.

Diego Rodríguez de Silva y Velázquez va néixer a Sevilla; va ser batejat el 6 de juny de 1599 i va morir a Madrid el 6 d'agost de 1660. Segons un costum prou estès a Andalusia, va adoptar el cognom de la seva mare i va ser conegut com Diego Velázquez. Va ser un pintor barroc i està considerat un dels màxims exponents de la pintura espanyola i un dels grans mestres de la pintura universal.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per comentar.