La vida a l'entorn dels productes naturals (i molt més), consells, notícies, curiositats. Digues la teva!


dimecres, 3 de febrer del 2016

El gos trampós

Ens ha cridat molt l'atenció aquest vídeo en el qual un gos fa trampes en el moment de repartir una llaminadura.

Situacions com aquesta, ens sorprenen i ens fan somriure.



De fet, els gossos tenen un cervell molt semblant al nostre i un sistema nerviós prou complet com per poder elaborar pensaments complexos.

Segons proposa Stanley Coren en el seu llibre "The Intelligence of Dogs", podem dividir la intel·ligència canina en tres tipus diferents:
  • Intel·ligència instintiva: té a veure amb la càrrega genètica i fa referència a les habilitats innates del gos per dur a terme les tasques per les quals s'el cria, com ara el pasturatge, la vigilància, la companyia, etc. Aquestes habilitats són molt poc susceptibles de ser modificades a partir de l'ensenyament i depenen de la raça.
  • Intel·ligència adaptativa i d'aprenentatge: fa referència a l'habilitat per resoldre problemes, té a veure amb el raonament i permet establir relacions causa-efecte. A partir de l'observació, el gos aprèn per ell mateix a superar obstacles o resoldre confñlictes en situacions noves.
  • Intel·ligència de treball i obediència: fa referència a la capacitat del gos per obeir les nostres ordres, reaccionant i responent amb una acció predeterminada. Seu, aixeca't, agafa. És el tipus d'intel·ligència que ens permet relacionar-nos amb el gos.
És evident que el gos del vídeo ha après tot sol a fer trampes. Això demostra un alt grau d'intel·ligència adaptativa.

Per saber-ne més: i-perros.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per comentar.