La vida a l'entorn dels productes naturals (i molt més), consells, notícies, curiositats. Digues la teva!


dijous, 7 d’abril del 2016

Dia Mundial de la Salut

El 7 d'abril de 1948 naixia l'Organització Mundial de la Salut (OMS).


Logotip en anglès (WHO)

Cada any, des de 1950, aquesta data està dedicada al Dia Mundial de la Salut. Es tria un tema específic de salut sobre el qual l'OMS considera important incidir.
Aquest any està dedicat a la diabetis.
Segons adverteix l'OMS, el nombre de persones que viuen amb diabetis gairebé s'ha quadruplicat des de 1980 fins assolir els 422 milions d'adults afectats (8,5% de la població), la majoria viuen en països en desenvolupament. Els factors que impulsen aquest augment dramàtic inclouen el sobrepès, l'obesitat i la manca d'exercici.


Una de les imatges promocionals

La diabetis és una malaltia crònica, progressiva no transmissible. Es caracteritza per nivells elevats de glucosa en sang (sucre en sang). Apareix quan el pàncrees no produeix suficient insulina (hormona que regula el sucre en la sang) o quan el cos no pot utilitzar eficaçment la insulina que produeix.

Hi ha tres formes principals de diabetis: tipus 1, tipus 2 i gestacional.
  • La causa de la diabetis tipus 1 és desconeguda i les persones que viuen amb ella requereix l'administració diària d'insulina per sobreviure.
  • La de Tipus 2 és la més extesa i la pateix la gran majoria de les persones que viuen amb diabetis a tot el món, és en gran part el resultat de l'excés de pes i la inactivitat física. Preocupa el fet que cada vegada afecta més joves i infants.
  • La diabetis gestacional és una condició temporal que es produeix en l'embaràs i comporta un risc a llarg termini de contraure la diabetis tipus 2. La diabetis gestacional es presenta quan els valors de glucosa en sang estan per sobre del que és normal, però encara per sota dels de diagnòstic de la diabetis.

L'OMS urgeix els governs a fer polítiques de prevenció mitjançant:
  • La creació d'entorns favorables a estils de vida saludables.
  • La implementació de programes d'informació i d'educació del pacient per facilitar l'autocura. 
  • L'establiment de protocols de revisió periòdica que permetin la detecció i tractament de les complicacions a temps.

Enllaços:
Web del Dia Mundial de la Salut
Web de l'OMS

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per comentar.