La vida a l'entorn dels productes naturals (i molt més), consells, notícies, curiositats. Digues la teva!


dilluns, 27 de juny del 2016

Sabies que...?

El pròpolis és una substància que es troba en les escorces dels arbres i que les abelles processen juntament amb cera i altres components a l'interior dels ruscs.

L'origen de la paraula pròpolis deriva de la llengua grega i significa literalment defensa de la ciutat.

Les abelles se serveixen d'aquesta mescla per a la construcció del rusc, específicament per tapar qualsevol forat o escletxa. Per exemple, en el seus hàbitats naturals, normalment l'entrada del rusc és un forat gran, les abelles l'estrenyen amb pròpolis per dificultar l'accés d'intrusos. També els serveix per impermeablitzar i donar solidesa les seves construccions. Fins i tot per embalsamar petits animalons que hagin pogut entrar al rusc i que elles no hagin pogut treure.

Composició del pròpolis:

50% resina i bàlsams
30% cera
5% pol·len
10% olis essencials i volàtils
5% materials orgànics i minerals
També hi trobem vitamines, aminoàcids essencials i flavonoides.

A l'antic Egipte, s'utilitzava el pròpolis per embalsamar cadàvers i en les cultures grega i romana, tenia la consideració de medicament.



En la història moderna, va ser utilitzat durant les guerres Bòer (finals del secle XIX) per guarir les ferides dels combatents, degut a les seves propietats antibacterianes, antisèptiques i antiinflamatories.

Després d'un llarg periode d'oblit, el pròpolis ha recuperat el seu prestigi i avui el podem trobar en comerços d'alimentació, de dietètica o de cosmètica, sol o com a ingredient de diversos preparats com és el cas del nostre Api Total.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per comentar.