La vida a l'entorn dels productes naturals (i molt més), consells, notícies, curiositats. Digues la teva!


dilluns, 18 de juliol del 2016

Vestits de sac

L'anomenada "gran depressió" dels anys 30 va ser un periode de crisi econòmica molt forta durant el qual les famílies van haver de fer mans i mànigues per sobreviure.
Poques vegades, l'expressió "fer mans i mànigues" podrà ser utilitzada en un context més adient.
Quan la necessitat apreta, les famílies es veuen empeses a recorrer a l'enginy per tal de reduir la despesa i, en moments així, el reciclatge i la reutilització s'imposen per la força de la necessitat.
Les dones de l'època van demostrar una gran creatividad i molta imaginació. Un dels exemples més colpidors d'aquest enginy el trobem en la confecció de vestits casolans a partir dels sacs de cotó que feien servir els distribuïdors de farina. Eren el material perfecte per a satisfer les seves necessitats de vestimenta sense haver d'invertir diners en la compra de teles.



Quan els fabricants es van adonar del destí dels sacs de farina, van començar a decorar els sacs amb diferents estampats de diversos colors i dissenys.
Alguns incloïen patrons de costura per fabricar peluixos i diversos accessoris domèstics.
La marca del fabricant era serigrafiada amb tinta rentable. Alguns fabricants van incloure consells i instruccions en els mateixos sacs, en tinta rentable, per tal que, un cop confeccionat el vestit, no en quedés rastre.



Es creu que mes de tres milions y mig de dones i criatures es van vestir amb models confeccionats amb sacs de farina.






Quan els Estats Units van entrar en la segona guerra mundial, el cotó va haver de fer-se servir per confeccionar els uniformes dels soldats i la farina va començar a ser empaquetada en bosses de paper tal com es fa actualment.



Fonts:
Kindness Blog
Little Things

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per comentar.