La vida a l'entorn dels productes naturals (i molt més), consells, notícies, curiositats. Digues la teva!


dimecres, 17 d’agost del 2016

Els pesticides tripliquen la mortalitat de les abelles salvatges


Abella solitària (Anthidium florentinum). Foto: Alvesgaspar [Wikimedia Commons)

Per desgracia, ens estem acostumant a que les abelles apareguin cada cop més als mijans audiovisuals.
Aquest és un protagonisme no volgut, ni buscat, ni desitjat per aquells que ens dediquem a treballar amb els nostres petits benefactors.

Avui ens fem ressò de l'enèssim article sobre la creixent i imparable desaparició de les abelles.

En aquesta ocasió, és el diari francès "Le Monde" qui intenta explicar, un cop més, la relació entre els pesticides neonicotinoides i la desaparició de les nostres abelles i d'altres insectes pol·linitzadors.
L'article aporta, a part la informació general abastament difosa a mitjans audiovisuals, una dada esfereïdora: L'ús dels neonicotinoides multiplica per 3 la mortalitat dels pol·linitzadors.
Aquesta dada està degudament contrastada per un estudi britànic publicat el dimarts, 16 d'agost a la revista Nature Communications i signat per set investigadors del Centre d'Ecologia i Hidrologia a Wallingford i del centre d'investigació en medi ambient i sistema de subministrament Fera Science Limited de York, i demostraria que els neonicotinoides multipliquen per tres l'índex de mortalitat accelerada dels pol·linitzadors.
L'estudi s'ha dut a terme sobre poblacions controlades d'insectes po·linitzadors. Les abelles de la mel han estat excloses de l'estudi degut a la necessitat dels apicultors de moure els ruscos per cercar la millor zona d'extracció.

No ens agrada haver de publicar constantment notícies sobre la desaparició d'abelles, o de qualsevol altra mena d'animals. Seria bò que arribés d'una vegada, el dia que aquestes coses ja no s'aguéssin de publicar. Com més aviat millor. Voldria dir que la nostra consciència col·lectiva ha despertat per fi i que hem adquirit un compromís ferm amb les properes generacions.



Enllaços:
Les pesticides triplent la mortalité des abeilles sauvages [Le monde]
Impacts of neonicotinoid use on long-term population changes in wild bees in England
[Nature Communications]


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per comentar.